Kodėl verta studijuoti šią specialybę?
Maisto technologijos yra maisto mokslo šaka, apimanti daugybę inovatyvių, technologinių, inžinerinių ir ekonominių sprendimų, kuriant ir gaminant maisto produktus. Maisto technologai ne tik geba kurti ir gaminti sveikus, saugius, maistingus maisto produktus, bet ir privalo turėti žinių, kaip apdoroti, konservuoti, fermentuoti, pakuoti, laikyti maistą, kad pagaminti produktai kuo ilgiau išlaikytų visas maistines savybes.
Maisto ir technologijų studijų programoje nuolat diegiamos mitybos inovacijos ir naujausios technologijos, kurios padeda gerinti maisto produktų sudėtį ir jų prieinamumą. Tai apima ir įprastų maisto produktų ir funkcionalių produktų kūrimą, pritaikytą individualiems mitybos poreikiams ir sveikatos tikslams. Ši programa skatina studentus kurti naujus maisto produktus ir technologijas, siekiant inovatyvaus požiūrio į mitybą.
Studentai, dirbdami laboratorijose, kuria naujus, nematytus rinkoje maisto produktus, tiria produktų sudėtį, eksperimentuoja su skonio, tekstūros, kvapo savybėmis.
Programos išskirtinumas
KVK Maisto technologijų studijų programa – vienintelė Vakarų Lietuvoje, rengianti maisto srities specialistus su aukštuoju išsilavinimu. Maisto technologijų studijų programoje didžiulis dėmesys skiriamas inovacijoms, naujausioms technologijoms, tvarumo aspektams, skatinant studentus mąstyti apie maisto gamybos poveikį aplinkai, socialinės atsakomybės klausimus ir etiškus verslo standartus.
KVK kviečia rinktis paklausias aukštojo mokslo studijas su daug praktikos
Studijų aplinka
- Maisto ruošimo technologijų laboratorija
- Mikrobiologijos laboratorija
- Chemijos laboratorija
- Maisto kokybės tyrimų laboratorija