Pradinis NaujienosVerslo fakulteto paskaitoje – Registrų centro atstovė

Verslo fakulteto paskaitoje – Registrų centro atstovė

Paskelbimo data
2021-09-28

Verslo fakultete paskaitą skaitė Regina Stankevičienė iš Registrų centro Asmenų registrų tvarkymo tarnybos Juridinių asmenų registro departamento (JAR) Klaipėdos skyriaus.

JAR registratorė ekspertė  verslo teisės paskaitoje Buhalterinės apskaitos, Įstaigų ir įmonių administravimo, Finansų, Logistikos vadybos ir Turizmo verslo studijų programų studentams pristatė Juridinių asmenų registrų centro veiklą.

Studentai susipažino su  Valstybės įmonės Registrų centro  tikslais, funkcijomis bei  teikiamomis  paslaugomis.

Susitikimo metu buvo aptariamas  įvairių teisinių formų  naujų juridinių asmenų steigimas/registravimas, Registrų centro savitarnos sistemos funkcionalumas.  Juridinių asmenų registrui perduodamų duomenų keitimas, įrašymas/registravimas,  Finansinių ataskaitų teikimas Registrų centrui, informacija apie Juridinių asmenų dalyvių informacinę sistemą (JADIS) kokiems juridiniams asmenims yra įstatymų nustatyta prievolė teikti duomenis ir informaciją į sistemą. Kalbėta apie Juridinių asmenų registro viešumą, galimybę gauti informaciją apie juridinius asmenis.

Valstybės įmonės Registrų centro Asmenų registrų tvarkymo tarnybos Juridinių asmenų registro departamento Klaipėdos skyriaus atstovė paskatino studentus kurti naujus verslus ir palinkėjo visiems sėkmės.

Paskutinis atnaujinimas: 2021-09-28
Spausdinimo versija